Збір для Superhumans на реконструктивну хірургію обличчя

20  Березня 2024
Збір для Superhumans на реконструктивну хірургію обличчя

«Обличчя людяності» - благодійний збір з такою назвою стартував 20 березня. Ініціаторами збору стали ПриватБанк та Mastercard, які об’єдналися, щоб допомогти пацієнтам Superhumans Center - центру з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни дорослих і дітей.

Мета нового проєкту - надати допомогу українцям, які через війну зазнали травм обличчя і потребують реконструктивної, пластичної хірургії, а також привернути увагу до цієї проблеми та сприяти відкритості суспільства до розуміння і подолання бар’єра соціалізації людей із травмами обличчя. Компанія Mastercard подвоюватиме кожен благодійний внесок у рамках збору, здійснений карткою Mastercard.

За інтенсивності й такого формату бойових дій, які тривають сьогодні в Україні, поранення голови, шиї та обличчя є найпоширенішими травмами після втрати кінцівок – близько 30% серед загальної кількості поранень. Таким чином, кожен третій українець, що постраждав від війни, потребує хірургічних втручань із реконструкції.

“Ми створили найкращі операційні та обладнали їх найсучаснішим обладнанням, залучили провідних фахівців з реконструктивної хірургії з України та всього світу для того, щоб допомогти людям повернути їхню ідентичність та відновити понівечені частини тіла. Ми створили платформу для роботи найкращих, і разом з Mastercard та ПриватБанком надаємо можливість долучитися всім, хто хоче підтримати людей, які постраждали внаслідок війни. Зібрані гроші дадуть можливість не лише повернути людям втрачену зовнішність, але і допоможуть нашим лікарям та хірургам навчитися проводити надскладні операції в царині реконструктивної хірургії”, - розповідає СЕО Superhumans Center Ольга Руднєва.

Для ПриватБанку це вже другий масштабний збір для Superhumans. У 2023 році на протезування і реабілітацію пацієнтів Superhumans було зібрано понад 50 млн грн, 20 з яких перерахував ПриватБанк з власних коштів

“ПриватБанк - це банк для понад 18 мільйонів українців, для яких ми працюємо в усіх регіонах країни, - зазначив Герхард Бьош, голова правління ПриватБанку. - Наші клієнти різні, з різними потребами. Серед них є ті, хто отримали травми обличчя, зазнали інших травм. Тому ми націлені долати бар’єри й створювати рівні можливості, аби кожен міг реалізовувати себе і бути активними у житті.”

«Рік тому в Україні розпочалася ера новітнього протезування, і ми мали за честь стати стратегічним партнером Superhumans, долучившись до встановлення високотехнологічних протезів першим пацієнтам центру й організувавши національну фандрейзингову кампанію. Сьогодні ж у тристоронній співпраці з Superhumans і ПриватБанком ми даємо старт новому напряму – реконструктивній хірургії для людей, які отримали травми обличчя внаслідок війни. Спільними зусиллями ми хочемо допомогти їм повернути втрачені можливості. Щодня ми розвиваємо зручні платіжні інструменти, які допомагають робити добрі справи, і раді додатково підсилити допомогу, подвоюючи донати цього важливого збору», – прокоментувала Інга Андреєва, генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові.

Беремо  і допомагаємо!