БФ «Допомагати просто!» подарував запорізькій дитячій лікарні нове хірургічне обладнання

30  Травня 2017

Завдяки благодійному фонду ПриватБанку «Допомагати просто!» в Запорізькій міській багатопрофільній дитячій лікарні №5 вдалося замінити операційні столи, які відпрацювали понад чверть століття і морально застаріли. Крім того, були закуплені налобні освітлювальні системи з 3-х кратним збільшенням операційного поля, яких в арсеналі дитячих хірургів раніше і зовсім не було.

DON_5608.jpg

DON_5574.jpg

Міська дитяча лікарня №5 розрахована на 505 ліжок в 16 клінічних відділеннях і є найбільшою у Запоріжжі. Щорічно в лікарні проводять близько 5000 операцій. За словами головного лікаря медичного закладу Андрія Запорожченко, медикам доводиться працювати на морально застарілому обладнанні, яке потребувало модернізації та технічного переоснащення.

«ПриватБанк вийшов з пропозицією - виступити в якості партнерів і спонсорів в реалізації медичного проекту. Ми вказали на операційний блок. Завдяки новому обладнанню ми замінили старі столи, які відпрацювали 25 років. Що стосується освітлювальних систем, то у нас раніше їх просто не було. Модернізація операційного блоку - це можливість бригаді відчувати себе більш комфортно під час операцій і виконувати свою роботу на більш якісному рівні. ПриватБанк виконав взяті на себе зобов'язання. Дякую за партнерство», - зазначив головний лікар дитячої міської лікарні.

DON_5595.jpg

«Надання допомоги дітям - пріоритет для міської влади. Однак бюджетне фінансування не може охопити всі потреби, а це і ремонти приміщень, і забезпечення медикаментами, і медичним обладнанням», - розповіла директор департаменту охорони здоров'я міської ради Вікторія Ушакова.

DON_5663.jpg

Варто зазначити, що питанням закупівлі нового медобладнання, від початку до кінця займався виключно ПриватБанк. В результаті, обладнання було замовлено в українського постачальника. Загальна вартість благодійного проекту - близько 176 тис. гривень.

Як розповів керівник напрямку з просування послуг бюджетним організаціям Запорізької філії ПриватБанку Володимир Сотников, всеукраїнський благодійний фонд «Допомагати просто!» створений з ініціативи ПриватБанку в серпні 2011 року. У проектах фонду вже взяли участь понад 700 тис. жителів України, а загальна сума пожертвувань до фонду становить на сьогодні близько 59 млн грн. Основна мета фонду - допомога дитячим будинкам, інтернатам, підтримка дітей з онкологічними захворюваннями, допомога ветеранам АТО.

«Рішення допомогти запорізькій міській дитячій лікарні було прийнято ще в минулому році. Ми відразу визначили напрямок - хірургія. Ми пишаємося, що у нас вийшло реалізувати цей проект. Зазначу, що всеукраїнський фонд «Допомагати просто!» не має меценатів. Засоби, які сьогодні є в фонді, - це, по суті, гроші, зібрані співробітниками ПриватБанку і небайдужими клієнтами. Ми зробили це для наших дітей, для маленьких запоріжців, для того, щоб вони були здорові», - зазначив Володимир Вікторович.

DON_5642.jpg

Зазначимо, на сайті благодійного фонду ПриватБанку «Допомагати просто!» розміщена вся інформація про програму фонду, є список дитячих будинків, якими опікується БФ, звітність і потреби, на які збирають кошти. У ПриватБанку обіцяють і надалі надавати допомогу всім, хто її потребує, і закликають всіх бажаючих приєднатися до цієї роботи.

«Благодійний внесок можна зробити на сайті blago.pb.ua, у відділеннях ПриватБанку, в терміналах самообслуговування, у Приват24. Крім цього, всі бажаючі можуть підключити регулярний платіж на благодійність. Кожна гривня, яка потрапить до фонду, може допомогти врятувати чиєсь життя», - зазначив Володимир Сотников.