У Харкові новітній рентген-апарат допоможе лікарям скоріше ставити на ноги поранених бійців ЗСУ

11  Вересня 2018

Вже п'ятий рік Благодійний фонд ПриватБанку “Допомагати просто!” надає підтримку захисникам Вітчизни. Кілька програм фонду направлені на збір коштів і допомогу українським бійцям на Сході, а також на підтримку поранених. З червня 2014-го року до сьогодні на ці цілі клієнтами та співробітниками банку було зібрано і направлено за призначенням більше 30 млн гривень. Закуплено військове обмундирування, засоби захисту воїнів, електронні прилади стеження, аптечки… У військові шпиталі України поставлено сучасне обладнання та ліки. Надано допомогу в лікуванні та реабілітації конкретним бійцям та ветеранам АТО та ООС.

У рамках програми "Захисникам надійний захист" і на прохання медичного закладу у Харкові вирішили надати нецільову благодійну допомогу Військово-медичному клінічному центру Північного регіону (ВЧ А3306 - Харківський військовий шпиталь) у вигляді оплати придбання медичного обладнання. За благодійні кошти фонду “Допомагати просто!” закуплена та введена в експлуатацію імпортна цифрова рентген-система з “С-дугою”.  Загальна сума витрат склала 3 481 459 грн. Апарат суттєво покращить діагностику та підвищить ефективність проведення надскладних оперативних втручань.

Свою назву ця рентген-установка отримала завдяки незвичайній формі штативу - С-образної, зігнутої. По один бік апарату розташовується підсилювач проекції, а по іншу - трубка-випромінювач. В основу цього обладнання лягли останні технологічні розробки, які покликані вирішувати найпоширеніші проблеми в процесі проведення найскладніших операцій під рентгенівським контролем. Апарат безпечний для пацієнтів та лікарів.

Рентген-апарат незамінний в медичній практиці лікарів практично всіх спеціалізацій. Але найбільш ефективний у хірургії, нейрохірургії, ортопедії, травматології, судинної хірургії, урології. З огляду на характер поранень, це сучасне устаткування буде допомагати лікарям Харківського шпиталю скоріше ставити на ноги поранених бійців. З його допомогою лікування проходить результативніше.

“Апарат дійсно унікальний, - розповідає начальник клініки невідкладної медицини Військово-медичного клінічного центру північного регіону Володимир Негодуйко. - Відтепер складні операції можна робити набагато швидше та ефективніше. Діагностика, взагалі, займає кілька хвилин. Всі лікарі вже володіють технологіями операційного втручання за допомогою цієї техніки. Впевнені, що цей подарунок допоможе нам швидше ставити на ноги поранених та хворих бійців”.

“Банк визнає справою честі допомогу нашим захисникам, - підкреслює директор ГРУ ПриватБанку у Харківській області Андрій Терещенко. - Зроблено вже немало. І, перш за все, це заслуга наших клієнтів. Саме з їхніх благодійних внесків складається основна допомога бійцям на фронті та пораненим у шпиталях. Банк і фонд - це лише інструменти. Доречі, прозорі і дуже ефективні. Долучитися до допомоги може будь-хто. Зробити це дуже просто. Так само, як і перевірити ефективність використання коштів. На сайті благодійного фонду відображена вся інформація - скільки зібрано грошей і куди вони витрачені”.

“Такий подарунок в черговий раз підкреслює те, що війна з агресором - це справа не лише військових, - продовжує перший заступник начальника Головного військово-медичного управління медичної служби Збройних Сил України Андрій Галушка. - Звичайні люди, патріоти України зібрали гроші на сучасне і таке необхідне для шпиталю обладнання. Щиро дякуємо усім небайдужим українцям, а ще ПриватБанку і його благодійному фонду, які організували та реалізували таку добру справу”.

Благодійні внески можна здійснити на сайті фонду blago.pb.ua, у Приват24, або ж у будь-якому банкоматі чи терміналі ПриватБанку.

Всеукраїнський благодійний фонд “Допомагати просто!” було засновано у 2011 році, і з того часу вже зібрано близько 100 млн грн пожертв від українських філантропів. У 2017 році благодійний фонд ПриватБанку “Допомагати просто!” надав допомогу на 40 908 834 грн. Понад 975 000 українців зробили внески на підтримку програм фонду.