На Черкащині апарат штучної вентиляції легень рятує дитячі життя

21  Травня 2019
На Черкащині апарат штучної вентиляції легень рятує дитячі життя

Вже тривалий час фонд вкладає сили і кошти на допомогу дітям. За 8 років організація пожертвувала на благодійність понад 100 мільйонів гривень. Щорічно фонд допомагає лікарням, і 2019 й не став винятком.

Черкаській обласній лікарні передали універсальний апарат ШВЛ HAMILTON-C3 вартістю майже 1,2 млн грн. Обладнання відноситься до вищої категорії апаратів ШВЛ та наразі є єдиним у Черкаській області. Воно призначено для проведення штучної вентиляції легенів з підтримкою позитивного тиску у дітей, немовлят та новонароджених.

“Апарат ШВЛ HAMILTON-C3 призначений для проведення ефективної й безпечної штучної вентиляції легенів у дітей і новонароджених, що автоматично застосовує стратегії захисту легенів аби мінімізувати ускладнення, - розповідає головний лікар Микола Кондратський. - Інтелектуальні режими апарату націлені на стимулювання пацієнта до спонтанного подиху, що дозволяють скоротити час вентиляції легенів пацієнтів. Завдяки наявності турбіни, апарат не залежить від джерел стиснутого повітря, а потужний акумулятор довго витримує без підзарядки, що важливо при транспортуванні хворого, адже не доводиться підключати його до іншого апарату. Різноманітність режимів вентиляції легенів є надважливим при патологічних станах наших пацієнтів, тому таке обладнання є незамінним у повсякденній роботі лікарів”.

“Режим ASV є відмінною рисою апарату ШВЛ, - розповідає Віктор Жила, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії. - Він націлений на автоматичну адаптацію апарату до стану і потреб пацієнта, інтерактивну підтримку стану «респіраторного комфорту» та орієнтований на швидке «відлучення» пацієнта від респіратора. Апарат дає можливість проводити вентиляцію легенів новонародженим вагою від 3 кг. Це обладнання запобігає апное, тахіапное, вентиляції мертвого простору і надмірно глибоким вдихам, автоматично керує вентиляцією та оксигенацією легенів в залежності від фізіологічних показників пацієнтів та заданої лікарями мети”.

Співробітники фонду “Допомагати просто!” кажуть, що їх місія - врятувати якомога більше дитячих життів. Для цього організація постійно радиться і з різними професіоналами, і з самими батьками хворих дітей. Приєднатися до допомоги дійсно дуже легко.

“Наш фонд ніколи не надавав допомогу для “галочки”. Ми є прихильниками реальної допомоги, прислухаємося до думки лікарів, профільних фахівців. Щодня, дивлячись на назву фонду, намагаємося втілити це в життя. Допомагати насправді просто. Приєднуйтесь до наших благодійних програм у Приват24, терміналах, банкоматах. І пам'ятайте, що маленької допомоги не існує. Кожна гривня важлива і буде спрямована на реалізацію цільової програми. По завершенні програми кожен благодійник отримає детальний звіт з фото і непідробними емоціями”, - ділиться заступник директора фонду “Допомагати просто!” Антон Дорожан.