ПриватБанк дбає про дітей

02  Червня 2022
ПриватБанк дбає про дітей

Захищати, оберігати, піклуватися. Цьогоріч в День захисту дітей для українців ці слова звучать по-особливому. ПриватБанк і його благодійний фонд протягом багатьох років провадили спеціальні програми збору коштів для допомоги важкохворим дітям, дітям з сиротинців. Та з початком повномасштабної війни регулярні програми було призупинено, а допомогу направлено на вирішення найкритичніших запитів, велика частина яких стосується дітей.

У переліку чинних програм, на які надходять кошти благодійників через сервіси банку, є допомога Збройним Силам України, гуманітарна допомога українцям та програми партнерських фондів. Додатково ПриватБанк виділив 41 мільйон власних коштів на благодійність. З них значна частина коштів спрямована на допомогу дітям, мамам з дітьми.

Так, у кооперації з партнерськими фондами “Благо дарую”, “Помагаєм”, “Мама плюс я”, “Мама і немовля” було закуплено і доставлено медикаменти для хворих дітей, надано допомогу в організації для евакуації за кордон дітей з інвалідністю, закуплено харчування для малюків на загальну суму 700 000 гривень, а дитячі будинки отримали необхідне на 400 000 грн.

Також 600 000 гривень було спрямовано на організацію евакуації дітей з гарячих точок Київщини, Херсонщини та Чернігівщини, яку провадила організація “Громадський рух “Соціальна єдність”. Діти Харкова отримали допомогу також завдяки партнерському фонду “Кайнд челендж” на суму 180 000 грн.

Львівський обласний перинатальний центр отримав 82 флакони дорогого препарату Куросурф загальною вартістю понад 1 мільйон 450 тисяч гривень - завдяки благодійникам фонду ПриватБанку, новонароджені малюки мають змогу дихати й рости здоровими.

Протягом багатьох років У-Фонд отримував допомогу від фонду ПриватБанку на придбання оклюдерів та спеціальних спіралей для дітей з вадами серця. Війна не стала на заваді цій допомозі - майже 600 000 гривень було спрямовано на придбання цих життєво необхідних медичних девайсів від початку повномасштабної війни.

 

А ще ПриватБанк допомагає дітям не тільки рятуючи здоров'я - банк піклується і про майбутнє тисяч і тисяч дітей. Протягом багатьох років програма ЮніорБанк навчає дітей фінансової грамотності, а найуспішнішим учням ще й дає можливість поглибити знання. Так, щороку переможці олімпіади “Фінансовий геній” отримують грошові винагороди, які можуть витратити на навчання. Юніори стають добрими друзями банку і діляться своїми досягненнями. Один з переможців олімпіади 2021, Влад Максимюк, розказав про те, як розпорядився виграшем в 50 000 гривень.

“Я - цьогорічний випускник, - розповів Влад, - війна не змінила мої плани на подальшу освіту. Цьогоріч планую вступати до КПІ та вивчати програмну інженерію. Велику частину коштів, виграних в олімпіаді “Фінансовий геній”, я ще планую витратити впродовж року на курси програмування та вивчення англійської та німецької мов. Впродовж останніх місяців я допомагав Україні на кіберфронті, разом з прогресивними студентами Києва здійснював атаки на російські сайти. А зараз вже зосередився на вступі до ВНЗ, вчу історію України та готуюсь до НМТ. Впевнений, що ця війна незабаром закінчиться нашою перемогою. Якісні знання будуть необхідні для відбудови Батьківщини”.