Лікарні Донеччини отримали обладнання на 17 мільйонів гривень від клієнтів ПриватБанку

24  Січня 2023
Лікарні Донеччини отримали обладнання на 17 мільйонів гривень від клієнтів ПриватБанку

На початку  2023 року завдяки зусиллям клієнтів ПриватБанку, благодійних фондів “Допомагати просто!” і “Центр волонтерства та захисту” за підтримки МОЗ України п’ятьом медичним закладам Донецької області було передане життєво важливе медичне обладнання та ліки на понад 17 мільйонів гривень.

Завдяки коштам, які перераховують клієнти банку на благодійну програму “Допомога шпиталям та медзакладам”, започатковану благодійним фондом ПриватБанку, опорні лікарні Краматорська та Курахового отримали реанімаційне, хірургічне та діагностичне обладнання, найнеобхідніші медикаменти та витратні матеріали  задля допомоги пораненим та хворим, які звертаються по допомогу як на місцях, так і з навколишніх регіонів.

Лікарі не приховують позитивних емоцій, адже про деяке обладнання з переліку отриманого вони мріяли ще і до війни. Андрій Опришко, генеральний директор одного з опорних медзакладів Краматорська, розповідає: “Зараз дуже багато “занедбаних” пацієнтів, адже люди, які продовжують жити тут, на лінії зіткнення, на жаль, не мають змоги отримати адекватну медичну допомогу”.  Придбаних медикаментів має вистачити на декілька місяців, а обладнання слугуватиме довгі роки.

Нагадаємо, що  долучитися до благодійності і перерахувати кошти чи то на програму “Допомога шпиталям та медзакладам”, чи на іншу з переліку чинних, можна легко у меню "Добро" Приват24, на сайті благодійного фонду “Допомагати просто”  https://blago.privatbank.ua/, в банкоматах та терміналах ПриватБанку в розділі "Благодійність”, в касах відділень.