Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій отримав допомогу та справжніх друзів

01  Червня 2017

IMG_20170419_110341.jpg

Комунальний заклад “Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій” отримав допомогу Благодійного Фонду ПриватБанку “Допомагати просто!”. Коштами, зібраними благодійниками - клієнтами ПриватБанку, Фонд придбав будівельні матеріали для  довгоочікуваного ремонту у душовій та коридорах дитячого лікувально-санаторного закладу.

“Туберкульоз - це хвороба соціальна, тому контингент наших діток особливий, - розповідає Надія Левченко, головний лікар комунального закладу “Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій”. - І хоча ніхто не застрахований від зараження, та ми працюємо з дітками із соціально-неблагополучних родин, де батьки або хворіють на туберкульоз, або є носіями чи контактними особами. Чи не найважливішим для наших діток є чистота, дотримання санітарно-гігієнічних норм. А душова для хлопчиків та дівчаток у нас у аварійному стані”.

“Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій” розрахований на 110 койко-місць. Діти проходять лікування, в залежності від діагнозу та протікання хвороби, від одного до дванадцяти місяців. Крім отримання необхідних терапевтичних заходів, дітки проходять повне медичне обстеження, яке вони не мають можливості пройти у себе вдома. Майже всі вони із сільської місцевості. Коли процес лікування затягується надовго, усі навчаються у школі, аби не відстати від своїх однолітків. Крім того, тут вони забезпечені збалансованим чотирьохразовим харчуванням,  що надзвичайно важливо для повного одужання.

“До нас звернулося керівництво санаторію з проханням допомогти зробити ремонт, аби дітки, які проходять лікування, мали усі умови та зручності, відчували себе комфортно, - розповідає Раїса Килимниченко, заступник директора Кіровоградської філії ПриватБанку. - Будівельники визначили кількість необхідних матеріалів, які ми придбали коштом наших клієнтів-благодійників. Впевнені, що наш невеличкий вклад у велику справу - оздоровлення діток, стане гарним прикладом для усіх благодійників, приверне увагу до проблем єдиного в області протитуберкульозного дитячого санаторію”.

“Ми щиро вдячні за допомогу та чуйність ПриватБанку, - додає Надія Левченко. - Нашому санаторію в липні минулого року виповнилось уже 70 років - поважний вік і для людини, і для закладу. Час не щадить нікого: ні людей, ні будівель. Потребу у ремонтних роботах ми вирішуємо поступово, поетапно, залучаючи і владу, і спонсорів.  Але і самі не відстаємо, власноруч обладнуємо, ремонтуємо. Разом із вчителями обладнали фіто-бар для наших діток. Жодний заклад, навіть самий найкращий, не замінить сім’ю, але ми робимо усе можливе, аби наші дітки відчували себе навіть краще, ніж вдома”.

Нагадуємо, що Всеукраїнський благодійний фонд ПриватБанку “Допомагати просто!”, створений у серпні 2011 року за ініціативи ПриватБанку, дає можливість клієнтам банку долучитись до різних благодійних проектів. Місія фонду “Допомагати просто!” – надання простого доступу до благодійності кожному громадянину країни.