На заклик черкаських хірургів про допомогу відгукнулися клієнти ПриватБанку

05  Липня 2017

Благодійний фонд “Допомагати просто!” спільно з ПриватБанком, в рамках проекту “Операція “Світло” People’s Project, закупили для Черкаської третьої міської лікарні швидкої медичної допомоги медичне обладнання загальною вартістю 292 тис. грн.

Хірурги третьої міської лікарні ШМД у розпачі звернулися до благодійників: обладнання, що стоїть в хірургічних операційних, безнадійно застаріло й постійно ламається. Лампи майже не світять, столи не працюють, все це вже розвалюється на шматки – чим далі, тим ситуація гірша. В ургентному операційному блоці лише одна лампа 1977 року випуску, точно такі ж і в інших операційних.

Lamp-inside-2.jpg

“Лікарня має три хірургічні операційні блоки. Тут оперують півтори тисячі людей на рік, - розповідає завідуючий хірургічним відділенням Ігор Білецький. - Тут буквально рятують життя. Сорокарічне світлове обладнання стало аварійним. Лампи в ньому специфічні, у крамниці не купиш, тому коли вони перегоряють, замінити їх просто нема чим — ці застарілі лампи більше не випускають. У хірургів забагато світла не буває, тому, аби забезпечити додаткове бокове освітлення операційного поля, під час операції збоку ставлять ще якийсь світильник, яким керує додаткова спеціальна медсестра”.

115.jpg

 

Столи ж, на яких там оперують пацієнтів, ще більш поважного віку (1965 р.): вони застаріли та вийшли із ладу вже дуже давно. Держава кошти на потреби лікарні виділяє, та цих грошей вистачає хіба на нагальні поточні потреби.

Table.jpg

"Відверто кажучи, доводиться робити чудеса, - розповідає лікар-хірург Ігор Гайда. - Під час операції половина команди оперує людину, половина - лагодить стіл, тримає пацієнта і крутить ті горезвісні лампи".

Аби полегшити роботу хірургів та  зменшити усі ризики для життя пацієнтів, лікарям була конче необхідна допомога, адже державних коштів на заміну обладнання не вистачає. Започаткований проект “Операція “Світло”, що є благодійною ініціативою,  був підтриманий кожним учасником Благодійного фонду “Допомагати просто!”.

New-appl1.jpg
“У рамках проекту на закупівлю медичного обладнання перераховано кошти у сумі 292 тис. грн. Було придбано нові операційні лампи та сучасні хірургічні столи, - розповідає заступник директора Черкаської філії ПриватБанку Ярослав Батієвич. - Їх буде передано на баланс третьої міської лікарні швидкої медичної допомоги міста Черкаси. Те, у яких умовах хірурги оперують, має дуже вагомий вплив на перебіг та результат операцій, тому підтримка кожного нашого клієнта, бодай гривнею, є безцінною. Спільна ініціатива дозволила облаштувати операційні блоки лікарні сучасним обладнанням та усунути зайвий ризик для пацієнтів”.

Перерахувати благодійні внески можна на сайті фонду blago.pb.ua, в терміналах самообслуговування, в Інтернет-банку Приват24 і в мобільному додатку. Всі операції в рамках благодійних програм ПриватБанк здійснює без комісій і в подальшому забезпечує повний контроль за використанням коштів, проведенням тендеру, закупівлею та доставкою обладнання. Всю інформацію про кожне зарахування та використання коштів можна побачити на сайті blago.pb.ua.

Довідка: Всеукраїнський благодійний фонд “Допомагати просто!” було засновано в 2011 році, і з того часу вже було зібрано майже 59 млн грн пожертв від клієнтів ПриватБанку. В рамках фонду діють благодійні проекти на підтримку тяжкохворих дітей та  дітей-сиріт, цільові проекти допомоги постраждалим від стихійних лих і катастроф і програми допомоги українській армії та пораненим в зоні проведення АТО бійцям.