Харківська обласна дитяча лікарня отримала унікальне обладнання

20  Жовтня 2017

Цього разу Харківська обласна дитяча клінічна інфекційна лікарня отримала надсучасний автоматичний гематологічний аналізатор HumaCount 80TS німецького виробництва з набором реагентів на рік безперервної роботи. Аналогів апарату в регіоні ще немає.

DSC01714.JPG

Автоматичний гематологічний аналізатор працює на вимірювання 22-х клінічних параметрів крові, тож дозволяє швидко і точно діагностувати будь-які відхилення в організмі. За годину аналізатор може здійснювати до 80 досліджень крові. Вартість такого приладу становить 300 тисяч гривень.

DSC01704.JPGDSC01708.JPG

 

“Цей апарат за годину виконує ту ж саму роботу, що група лаборантів з 5-6 фахівців за одну робочу зміну, - розповідає головний лікар ХОДКІЛ Дмитро Кухар. - Тільки цей показник може характеризувати ефективність обладнання. Я вже не кажу про додаткові параметри, які ми взагалі не могли раніше досліджувати. А ще апарат повністю виключає людський фактор. Тобто, комп'ютер не робить помилок, нічого не забуває, нічого не залишає без уваги”.

DSC01718.JPG DSC01719.JPG                                                   

У цій лікарні щороку медичну допомогу отримують до 10 000 маленьких пацієнтів. 50-60 відсотків з них - це вимушені переселенці з Донбасу. Тільки гематологічних досліджень за цей період треба проводити до 100 000. І від якості таких досліджень залежать терміни та ефективність лікування.

“Завдяки нашим партнерам - Благодійному фонду ПриватБанку “Допомагати просто!” ми сьогодні зробили велику справу, - підкреслює заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк. - Таке обладнання допоможе нашим лікарям швидко і точно діагностувати захворювання, а значить зможе пришвидшити процес лікування, зменшить страждання маленьких пацієнтів, максимально наближає їх одужання”.

“ПриватБанк був і залишається соціально орієнтованим бізнесом, - говорить керівник напрямку роботи з бюджетними організаціями ГРУ ПриватБанку у Харківській області Сергій Колпаков. - У нас працюють програми підвищення фінансової грамотності школярів, програми допомоги і підтримки підприємців. Благодійний фонд “Допомагати просто!” займає свою нішу. Вже багато років фонд допомагає дитячим будинкам, медичним закладам, пораненим військовим та постраждалим у техногенних та природних катаклізмах. Завдяки небайдужим клієнтам ПриватБанку за час роботи фонду було зібрано майже 60 000 000 гривень, які вже направлені на потреби тим, хто цього потребує найбільше”.

Долучитися до добрих справ і зробити внески у фонд можуть всі бажаючі. Перерахувати гроші на благодійність можна дуже просто на сайті фонду blago.privatbank.ua, в інтернет-банку Приват24, зокрема і через мобільний додаток, у будь-якому банкоматі або терміналі ПриватБанку на всій території України. Робота фонду “Допомагати просто!” максимально прозора. На сайті видно - на які програми триває збір коштів, скільки вже зібрано і куди і скільки перераховано. Кожний благодійник отримує повідомлення - куди були використані його гроші.