Херсонський обласний центр екстреної медичної допомоги отримав необхідне обладнання

17  Листопад 2017

10 листопада 2017 року Херсонський обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав унікальне медичне обладнання - 10 сучасних кардіографів загальною вартістю більше ніж 350 тисяч гривень. Добру справу вдалося реалізувати разом із Всеукраїнським благодійним фондом ПриватБанку “Допомагати просто!”.

Біометричний сигнал з нових кардіографів потрапляє безпосередньо до лікаря-консультанта консультативно-телеметричного центру в Херсоні. Найточніша інтерпретація електрокардіограми дозволяє обрати раціональну тактику лікування та госпіталізації пацієнтів з гострим коронарним синдромом (у тому числі з гострим інфарктом міокарда) та із важкими порушеннями кардіального ритму.

“Упровадження електронної системи охорони здоров’я є надзвичайно важливою, але дороговартісною справою, - зазначив під час прийому обладнання головний лікар КЗ “Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Херсонської обласної ради Юрій Бовкун. - Сьогодні здійснено дуже потужний крок щодо підвищення якості екстреної медичної допомоги - навіть у віддалених населених пунктах Херсонської області. Ми щиро вдячні ПриватБанку та Всеукраїнському благодійному фонду “Допомагати просто!” за таку суттєву і надзвичайно актуальну підтримку”.

Улітку 2016 року ПриватБанк та фонд “Допомагати просто!” для Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні закупили діагностичне обладнання, у січні 2017 року придбано медикаменти для гематологічного відділення на 500 тисяч гривень. У жовнті 2017-го клієнти ПриватБанку закупили для Херсонської дитячої лікарні обладнання більше ніж на 1,2 млн гривень, на разі триває збір коштів для допомоги родині загиблих та постраждалим від пожежі 19 вересня на вулиці П. Орлика.

“Для нас слова “благодійність” та “допомога” дійсно є нормою життя, - говорить керуюча Херсонською філією ПриватБанку Олена Бельмега. - ПриватБанк та фонд “Допомагати просто!” продовжують і надалі надавати підтримку всім, хто її потребує. Зокрема, вже досягнуто домовленості про повне забезпечення служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф необхідною кількістю кардіографів для роботи по всій території області”.

Отримані сучасні електрокардіографи на загальну суму 350 920 грн вже розподілено серед 10 районних підрозділів терцентру. Долучитися до добрих справ має змогу кожен. Благодійні внески можна здійснити на сайті фонду blago.pb.ua, в Інтернет-банку Приват24, будь-якому банкоматі або терміналі ПриватБанку.