Клієнти ПриватБанку подарували Нововолинській лікарні обладнання для найменших пацієнтів

05  Грудня 2017

Уже вдруге цього року керівництво Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку завітало у Нововолинську міську лікарню з приємною місією. Завдяки клієнтам ПриватБанку та благодійному фонду “Допомагати просто!” для медзакладу придбали інкубатор для новонароджених дітей CHS-i1000.

Пристрій вартістю у 300 тисяч гривень незамінний у роботі пологового відділення і використовується для виходжування недоношених малят, дітей із нестачею ваги або вродженими патологіями. Завдяки мікропроцесору апарат запрограмований таким чином, щоб підтримувати сприятливі умови під ковпаком: оптимальну температуру, вологість, концентрацію кисню тощо.

“Цей подарунок для наймолодших пацієнтів - заслуга благодійного фонду “Допомагати просто!” та небайдужих клієнтів ПриватБанку. Щодня вони перераховують кошти на доброчинність - від кількох гривень до значних сум. І такі подарунки для медичних закладів - свідчення того, що кожна, навіть маленька пожертва, допомагає робити добрі справи”, - зауважив директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко.

Цей пристрій - уже третій в лікарні, втім він значно переважає своїх “попередників” за функціоналом та можливостями.

“Щороку у нас народжується від 15 до 20 недоношених дітей. Не тільки недоношені дітки, які залишаються у нас, але й ті, хто підлягають відправки на третій, найвищий рівень надання допомоги, потребують стабілізації стану. Без інкубатора шансів вижити у такої дитини дуже мало. Апарат створює, так би мовити, тепличні умови, щоб дитина адаптувалася до цього світу”, - розповів головний лікар Нововолинської міської лікарні Віктор Мороз.

Нагадаємо, що у серпні Нововолинська міська клінічна лікарня вже отримала подарунок від фонду “Допомагати просто!”. Завдяки клієнтам ПриватБанку пацієнти проходять обстеження на сучасному аналізаторі електролітів.

Тішиться співпрацею з ПриватБанком і Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков. З міського бюджету закупили для медзакладу обладнання на 800 тисяч гривень, а майже півмільйона гривень становить допомога клієнтів ПриватБанку.

“Хоч нині - кінець року, це не означає завершення добрих справ. Медичні заклади Волині і надалі отримуватимуть необхідне обладнання, а пацієнти - якісну діагностику і лікування. За це ми дякуємо нашим клієнтам і закликаємо усіх долучатися до благодійності”, - наголосив Юрій Войтенко.

Благодійні внески можна здійснити  на сайті фонду blago.pb.ua, у Приват24, або ж у будь-якому банкоматі чи терміналі ПриватБанку.