Черкаська обласна дитячої лікарня отримала від благодійників нове медичне обладнання

29  Грудня 2017

Черкаська філія ПриватБанку в рамках проекту всеукраїнського благодійного фонду “Допомагати просто!” подарувала Черкаській обласній дитячій лікарні сучасне та вкрай необхідне медичне обладнання. Презентоване реанімаційне обладнання — чотири монітори нагляду за пацієнтом uMEC12, які будуть виконувати надважливі функції контролю життєдіяльності та стану дітей у реанімації.       

“На гроші, які було зібрано в рамках благодійних програм, ми закупили й доставили в Черкаську обласну дитячу клінічну лікарню медичне обладнання загальною вартістю понад 209 тис. грн, - говорить директор Черкаської філії ПриватБанку Віктор Шуршин, - Кошти були зібрані завдяки благодійним внескам небайдужих клієнтів та співробітників ПриватБанку з усієї України через банкомати, термінали та Інтернет-банк Приват24. Цим самим ми вкотре демонструємо: допомагати людям дуже просто”. 

За словами лікарів, ці монітори нагляду пацієнта будуть контролювати показники життєдіяльності дітей цілодобово. 
“Діти із найтяжчим станом перебувають у нашому відділенні, – зазначив у розмові з журналістами завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії дитячої лікарні Віктор Жила. – Нові монітори відслідковують усі життєво важливі функції організму дитини, яка перебуває в реанімації. Ми бачимо ступінь насичення крові киснем, пульс, температуру, тиск, кількість вдихів-видихів на хвилину. Також можна знімати кардіограму. Все це дуже важливо, тому що зміни у стані здоров’я дитини можуть відбуватися миттєво, тож ми повинні вчасно на них відреагувати”.

Начальник управління охорони здоров’я Державної адміністрації Черкаської області Михайло Лобас наголосив, що для області велике благо мати соціально- відповідальний бізнес.

“Справді, лікувальні заклади області мають потребу в обладнанні, значна частина якого вже застаріла, – зазначив Михайло Віталійович. – Ми в міру можливості оновлюємо обладнання і обласних, і районних лікарень. Але, безумовно, допомога благодійників дуже важлива”.

У свою чергу головний лікар дитячої лікарні Микола Кондрацький подякував ПриватБанку та його клієнтам за подарунок. За словами Миколи Івановича, у лікарні сподіваються на подальшу співпрацю з ПриватБанком та всеукраїнським благодійним фондом “Допомагати просто!”.

За словами директора Черкаської філії ПриватБанку Віктора Шуршина, оновити обладнання дитячої та низки інших лікарень Черкащини вдалося насамперед завдяки благодійництву клієнтів банку усієї України.

“Я хочу подякувати управлінню охорони здоров’я області та лікарям за те, що вони нас інформують про те, яке обладнання черкаським лікарням потрібне оновити насамперед, – сказав Віктор Олександрович. – Інколи всього одна гривна може допомогти у великій справі. Хочу запросити всіх небайдужих українців долучатися до надання допомоги, адже це дуже просто!”

Дякуємо всім небайдужим!

Допомогти дітям можна, зробивши внесок на сторінці facebook через кнопку «Пожертвувати зараз», у системі Приват24, на сайті blago.privatbank.ua чи в будь-якому банкоматі ПриватБанку нашої країни.

Допомагати просто!

На сьогодні у фонд “Допомагати просто!” клієнтами та працівниками ПриватБанку з усієї України перераховано понад  58 млн грн.